maanantai 26. tammikuuta 2015

Mäntsälästä asennetta (10km P)

Mäntsälästä lähdettiin ottamaan voittoa ja sitä varten suksien laittoonkin tuli panneuduttua oikein viimeisen päälle. Lopputulos oli kuitenkin kaikkea muuta kuin voittoisa, sillä Mäntsälän kisassa ei onnistunut yhtään mikään. Hermoilu alkoi jo ennen kisaa kun oikeaa pitotälliä ei tuntunut löytyvän ei sitten millään. Lopulta pitona oli neljää eri voidetta, jotka  muodostivat 15 pitokerrosta (normaali on 4-8).  Ajatuksena olikin luottaa pitovoiteen sijasta mekaaniseen pitoon.

Hermoilu sai kuitenkin jatkoa heti kisan alussa, sillä vauhdin hurmassa hiihtelin kirjainmellisesti harhaan. Tämän jälkeen koitti ensimmäinen nousu,  mutta eihän se suksi pitänyt.  Hermot meni saman tien ja päätin keskeyttää.  Hetken seistyäni mieleen tuli kuitenkin lupaukseni, että maaliviiva ylitetään vaikka käsillä seisten. Toisten urheilijoiden kunnioittaminen on myös osa urheilua ja parhaiten se onnistuu kun antaa kaikkensa silloinkin kun tökkii.  Maaliin siis tultiin ja parempia onniteltiin.

Huono suoritus nostaa aina kiukkua, mutta pysyypä mies ainakin nöyränä. Nyt vain uutta pitotälliä pohjaan ja viikonloppuna taas kuntoa testaamaan.

Eiköhän noista pitoa löydy.

1 kommentti:

Hyrde kirjoitti...

Arvostan tuota luonteen lujuutta! Parempaa onnea tuleviin kisoihin!:-) �