sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Olennaiseen keskittymistä

Kisakausi ei kestänyt kuin kaksi viikkoa (3 kisaa). Analyysien jälkeen harjoitteluun palaaminen oli kuitenkin helppoa, sillä kisat eivät kehittäneet iskukykyä omien tavoitteiden mukaisesti. Syke- ja tunnetilojen seurannan perusteella paljastui myös se, että syyskuun sairastelujen (keuhkoputkentulehdus) jälkeen astamalääkitys oli yksinkertaisesti liian kova. Lopulta sairastuin myös keuhkokuumeeseen, jonka jälkeen lääkitys tajuttiin onneksi puolittaa.  Menetin siis käytännössä koko syksyn ainakin osittain lääkintävirheeseen. Näin jälkeenpäin katseltuna ottaa päähän, mutta samalla nykyinen terveystilanne voittaa 100-0 syksyn epäonnen. Nyt ainakin tiedän kuinka paljon astmalääkitystä kestän.

Joulukuun alun jälkeen harjoittelu onkin edennyt ilman ongelmia, mutta takamatkaa oli liikaa ja vasta nyt alan olla elokuun veroisessa kunnossa. Sairastelujen jälkeen en halunnut riskeerata enään terveydellä eli treenit aloitettiin tehoja säästellen. Nyt motivaatio on kova ja kroppa ottaa harjoittelua vastaan erinomaisesti, joten omasta mielestä päätös oli täysin oikea. Viimeiset puolitoista viikkoa on treenattu fysiikkaan keskittyen ja treenien osalta se on näyttänyt seuraavan kaltaiselta:

Pe: Tasatyöntöä 1,5h   (AVG syke 148)
La: Pyöräilyä 2h 15min (AVG syke 120)  + voimaharjoittelua 1,5h
Su: Perinteistä hiihtoa 4 h  (AVG syke127)
La: Lepo + hieronta 1h + kävelyä 0,5h
Ti: Tasatyöntöä 2,5h (AVG syke 133)   - 41km
Ke: Voimaharjoittelua 2h
To: Tasatyöntöä 2,5h (AVG syke 146) - 44km + vesijuoksua 40 min 
Pe: Tasatyöntö 2h (AVG syke 112) - 25km
La: Voimaharjoittelua 2h
Su: Tasatyöntöö 3,5h  (AVG syke 144)   - 60,5km + palauttelua pyörällä 0,5h

Tasatyöntöä on siis ollut teemana. Nousumetreinä mitattua työnsin tällä viikolla (4 lenkkiä) noin 2700 metriä kohti Aurinkoa. Tästä se meno jatkuu ja eihän sitä tiedä vaikka Maaliskuussa taas kisattaisiinkin.


Lenkin yhteenvetoa - ei tuu ilmeisesti hiihettyä ylämäkiä loppuun asti.

Sunnuntaiaamun tankkaus - vain paras polltoaine kelpaa!

60 km puhdasta tasatyöntöä maistui mainiosti.

Ei kommentteja: